بررسي نظرات اصلاح طلبان در حالي که کمتر از يک سال تا انتخابات رياست جمهوري زمان باقي مانده است نشان مي دهد که روحاني در ميان اصلاح طلبان نيز جايگاه قبلي خود را از دست داده است و اصلاح طلبان به دنبال بازگرداندن نيرو و چهرهاي اصلاح طلب به عرصه سياسي کشور هستند.
به گزارش خبرنگار
سلام لردگان، هنوز يک سال تا انتخابات رياست جمهوري سال 96 زمان باقي مانده است اما اختلافاتي ميان اصلاح طلبان بر سر حمايت از روحاني به وجود آمده است؛ روزنامه اعتماد مصاحبه اي را با علي شکوري راد، يکي از فعالين اصلاح طلب انجام داده است که نشان مي دهد شکاف هاي ميان روحاني و اصلاح طلبان افزايش پيدا کرده و شايد اصلاح طلبان از روحاني حمايت نکنند.
**عشقي از جانب ما به آقاي روحاني وجود ندارد
شکوري راد در ادامه با تأکيد بر اينکه آقاي روحاني هيچگاه ادعاي اصلاحطلب بودن نکرده اذعان کرده است روحاني با وجود اينکه وجوهي از اصلاحطلب بودن را دارد اما اولويتهايش با قاطبه اصلاحطلبان تفاوتهايي دارد.
وي همچنين با مرزبندي ميان اصلاح طلبان و روحاني گفته است که موضع ما در قبال دولت آقاي روحاني «اتحاد و انتقاد» است؛ روحاني بهتر مي توانست عمل کند.
اين فعال اصلاح طلب معتقد است: بزرگترين انتقاداتي که از جانب بدنه اجتماعي اصلاحطلبها به سمت مرکز سرازير ميشود اين است که چرا مديران جزء همچنان در مناصب دولتي باقي هستند؛ اين مديران جزء در سياستهاي محلي و منطقهاي اصلاحطلبان را تحت مضيقه قرار دادهاند و به آنها فشار ميآورند. انتظار ميرفت که بعد از گشايشي که در عرصههاي کلي ايجاد شد اين رويه نيز تغيير کند اما نکرد.
شکوري راد با اشاره به اين نکته که اصلاحطلبان انگيزه کمک بسيار زيادي به دولت دارند اما مجاري کافي براي کمک به رويشان گشوده نشده است تصريح کرده است: بايد مشخصا به آقاي روحاني بگوييم که از عملکرد او در اين دوره راضي هستيم يا خير. در اينجا نمره قبولي داري و دراينجا نمره ضعيف داري. از او بخواهيم رويکردها و عملکردهايش را بهبود ببخشد تا همچنان کانديداي مطلوب ما تلقي شود.
وي نوعي اجبار را در انتخاب روحاني در انتخابات 92 بيان کرده و مي گويد: اگر شوراي مشورتي تصميم ميگرفت از عارف حمايت کند روحاني کنار نميرفت. همين هم تاثير داشت براي اينکه از آقاي عارف درخواست کنيم ايشان کنارهگيري کند.
اين فعال اصلاح طلب با انتقاد از تغييرات اخير تصريح کرده است که اگرآقاي روحاني در کابينه ترميم انجام ندهد شرايط را براي حمايت اصلاحطلبان از خودش سختتر ميکند؛ اين همه گفتيد و گفتيم ترميم کابينه و مجيد انصاري را برداشتند و آقاي اميري را به جاي او گذاشتند. آيا شما از دولت سيگنال مثبت ميگيريد؟ شناسنامهدارترين اصلاحطلب کابينه را از معاونت پارلماني رييسجمهور برکنار ميکند و به معاونت حقوقي ميبرد. در عرف سياسي اين کار يک جابهجايي هم تراز نيست.
شکوري راد در پاسخ به سوال خبرنگار مبني بر اينکه عشق اصلاح طلبان به روحاني يک طرفه است تأکيد کرد: اصلا عشقي از جانب ما به آقاي روحاني وجود ندارد؛ آقاي روحاني هم هيچوقت سعي نکرده است ما را نسبت به خودش علاقهمند کند. روزي هم که آقاي روحاني از رياستجمهوري کنار برود ممکن است هيچگاه به ديدن او نرويم.
اين اظهارات پرده از حمايت هاي اصلاح طلبان از روحاني در انتخابات 92 را برداشته و بيان مي کند که روحاني علاوه بر ريزش بدنه اجتماعي، از نظر سياسي هم ريزش هاي زيادي داشته است؛ عارف شخصيتي مقبول تر براي اصلاح طلبان بوده و بدنه اجتماعي بيشتري دارد.
**انتخاب مجدد روحاني به عنوان گزينه اصلاح طلبان به عملکرد روحاني بستگي دارد
محسن رهامي يکي ديگر از فعالين اصلاح طلب نيز در گفتگو با آرمان که روزنامه خانوادگي هاشمي به شمار مي رود بخشي ديگر از اين شکاف ها را مطرح کرده و مي گويد: روحاني درحوزه ايجاد اشتغال، رونق بازار کسب و کار و در مجموع رونق اقتصادي، موفقيت چشمگيري نداشته است؛ هنوز يک سال از دولت يازدهم باقي است و پس از آن بايد نمره نهايي را به دولت داد.
وي معتقد است که روحاني در بعد تعميق و تعميم عدالت در ميان اقشار محروم به ويژه روستاييان و مردم حاشيه نشين شهري موفقيت چنداني نداشته است و اذعان کرده که روحاني با نيروهاي مختلف سياسي و اجتماعي هم ارتباط کمي برقرار کرده است، حتي با اصلاحطلباني که حاميان اصلي وي بودند.
وي مانند ساير اصلاح طلبان دوباره تأکيد کرده است که انتخاب مجدد روحاني به عنوان گزينه اصلاح طلبان به عملکرد روحاني بستگي دارد و مي گويد: يکي از ضعفهاي دولت روحاني را ضعف در ارتباط داشتن با مردم و جريانات سياسي خارج از دولت و عدم توجه به وضع اقشار فرودست و آسيبپذير جامعه به ويژه روستاييان وحاشيهنشينان ميدانم و معتقدم ايشان بايد اين نقيصه را جدا برطرف کند.
اين فعال اصلاح طلب مدعي شده است: در جمع بندي نهايي و رسمي اصلاحطلبان در انتخاب نامزد رياستجمهوري ۹۶، آنچه در نظر گرفته ميشود اين است که روحاني تا چه اندازه در حل موضوعاتي که به حوزه اختيارات ايشان مربوط بوده، تلاش کرده است.
**فراکسيون "اعتدال" بدون منشور و منظومه فکري است
محتشمي ديگر فعال اصلاح طلب هم درباره برخي از خبرهاي اخير مبني بر شروط حزب اعتدال براي اصلاح طلبان گفته است: حزب اعتدال و توسعه اصلا قابل وزنکشي با اصلاحطلبان و در جايگاه تعيين شرط و شروط براي اين جبهه سياسي نبوده و نخواهد بود.
وي همچنين گفت: فراکسيون "اعتدال" بدون منشور و منظومه فکري است و تشکيل شده از افرادي است که خودشان سعي داشتن با رايزني و لابي وارد فهرست اميد شوند.
**روحاني ارتباط با تودههاي جامعه را وقت تلف کردن ميداند
عباس عبدي فعال سياسي اصلاح طلب هم در روزنامه اعتماد عملکرد روحاني را مطلوب ندانسته و مي گويد: اصولا او ارتباط با تودههاي جامعه را وقت تلف کردن ميداند و معتقد است ارتباط با نخبگان و گروههاي اجتماعي جامعه است که راه ارتباطي سالم با مردم را ميسازد، مسالهاي که دولت روحاني بهشدت از نبود آن ضربه خواهد خورد.
وي معتقد است : نظام و ساختار رسانهاي اين دولت فشل است. به جاي آنکه از توان نيروهايش استفاده کنند، اين نيروها هستند که دولت را هُل ميدهند. دولتي تماما بروکراتيک و فاقد ظرفيت و اقدامات سياسي و تبليغي است، و همين پاشنه آشيل آن است.
بررسي نظرات اصلاح طلبان در حالي که کمتر از يک سال تا انتخابات رياست جمهوري زمان باقي مانده است نشان مي دهد که روحاني در ميان اصلاح طلبان نيز جايگاه قبلي خود را از دست داده است و اصلاح طلبان به دنبال بازگرداندن نيرو و چهرهاي اصلاح طلب به عرصه سياسي کشور هستند.
اصلاح طلبان از طرف ديگر معتقد هستند که نبايد اشتباهات قبل را تکرار کنند و تنها در صورتي به حمايت مجدد از روحاني روي مي آورند که وي تن به خواسته هاي آنها بدهد؛ خواسته هايي که شايد در کلم روحاني نوعي حمايت از اصلاح طلبان بود اما هيچ گاه جنبه عملياتي به خود نگرفت.
شکاف هاي ميان اصلاح طلبان و روحاني بعد از انتخابات مجلس نيز پررنگ تر شد و فراکسيون هاي مختلف در مجلس نشان داد که ميان اصلاح طلبان و اعتدال گرايان همبستگي وجود ندارد.